A kakaó története egészen a maja birodalomig vezethető vissza, bár valószínűleg még ennél is régebbi lehet. Mexikó őslakói ebben az időben már foglalkoztak kakaócserje-ültetvények megművelésével, a kakaóbab pedig olyan értékes volt, hogy fizetőeszközként is használták. A szemeket megpörkölték, ledarálták, és a port folyadékkal vegyítették, az így készült italt chocolatlnak nevezték.

csoki töri.jpg

A 13. század elejére a maják hatalmát a teljes Közép-Amerikát leigázó aztékok uralma váltotta fel, a legyőzött törzseket arra kötelezték, hogy hódolatuk jeléül kakaóbabot adjanak legyőzőiknek. A 16. századra a chocolatl Montezuma azték uralkodó kedvenc italává vált.

Szilárd csokoládét először az 1700-as években csináltak, egy mexikói kolostor nővérei csokoládészeletek árusításával igyekeztek pénzt gyűjteni. Az eredeti csokoládé sötét volt és fanyar, az első tejcsokit végül egy svájci cukrász készítette el.

A bejegyzés trackback címe:

https://csokifold.blog.hu/api/trackback/id/tr486041365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása