Egy igazán krémes forró csoki a legjobb, amikor rossz idő van kint, és nincs kedve kimozdulni se az embernek.

habos.jpg

Hozzávalók (2 adag)

  • 4 dl tej (min. 2,8 %-os)
  • 1 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1-2 ek nyírfacukor
  • gondolatnyi só
  • 1-2 kocka csokoládé a díszítéshez

Forro csokoládé1.jpg

Elkészítés

  1. Egy lábasba kimérjük a tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, egy gondolatnyi sót, és elkezdjük melegíteni.
  2. Míg a tej felforrósodik, a csokoládé és a nyírfacukor elolvad -néha keverjük meg-, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a tejszínnel.
  3. A tejszínes keveréket óvatosan csorgatva a forró csokoládés tejhez öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
  4. Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
  5. Forrón bögrékbe öntjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.

csurgó.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csokifold.blog.hu/api/trackback/id/tr616085498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása