2014.04.25. 14:10
Krémes forró csoki
Egy igazán krémes forró csoki a legjobb, amikor rossz idő van kint, és nincs kedve kimozdulni se az embernek.
Hozzávalók (2 adag)
- 4 dl tej (min. 2,8 %-os)
- 1 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 3 ek holland kakaópor
- 1 ek étkezési keményítő
- 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1-2 ek nyírfacukor
- gondolatnyi só
- 1-2 kocka csokoládé a díszítéshez
Elkészítés
- Egy lábasba kimérjük a tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, egy gondolatnyi sót, és elkezdjük melegíteni.
- Míg a tej felforrósodik, a csokoládé és a nyírfacukor elolvad -néha keverjük meg-, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a tejszínnel.
- A tejszínes keveréket óvatosan csorgatva a forró csokoládés tejhez öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
- Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
- Forrón bögrékbe öntjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: Receptek
A bejegyzés trackback címe:
https://csokifold.blog.hu/api/trackback/id/tr616085498
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.