CsokiFöld 2014.05.01. 10:00

Toffifee recept

Hozzávalók

A tortaalaphoz: 
22.5 dkg vaj 
14 dkg amerikai mogyorókrém 
22.5 dkg liszt 
5 dkg kukoricaliszt 
8.5 dkg cukor 

A mogyorókrémhez: 
14 dkg vaj 
22.5 dkg mogyoróvaj 
14 dkg porcukor 

A sós-karamelles réteghez: 
5 dkg cukor 
5 dkg vaj 
30 dkg kondenzált sűrített tej 
2 evőkanál juharszirup 
1½ kiskanál só 

A csokis-Toffee tophoz:
30 dkg fekete csokoládé 
14 dkg Toffifee csoki 
3 evőkanál tej 
½ kiskanál só

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljük ki zsírpapírral a 20 x 30 cm-es téglalap alakú tepsit.
Készítsük el a tortalapot a lisztből, vajból, mogyorókrémből, keményítőből a cukor hozzáadásával. Egy robotgépben jól dolgozzuk össze. Nyújtsuk ki a tésztaalapot, helyezzük rá a zsírpapírral kibélelt tepsire, majd toljuk be a sütőbe, és süssük ki 25 perc alatt. Amikor kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
2. A mogyoróvajkrém elkészítése: olvasszuk meg a vajat és a mogyoróvajat együtt egy lábosban, szitáljuk hozzá a porcukrot. Öntsük rá a tésztalapra, amíg meleg, majd hagyjuk állni 2 óra hosszat.
3. Közben készítsük el a karamellréteget: olvasszuk meg a vajat a cukor hozzáadásával, majd öntsük rá a kondenzált tejet, adjuk hozzá a juharszirupot, amikor elkezd forrni, kész is van. Húzzuk le a tűzről, mielőtt ráöntenénk a mogyorókrémes töltelékre, hagyjuk állni, hogy egy kicsit megdermedjen - kb. 20 percet. Majd öntsük rá a tortára, és hagyjuk megint állni 1 órát.
4. Amikor minden megszilárdult, olvasszuk fel a fekete csokit gőzfürdőben, és öntsük rá a karamelles rétegre.
5. Hagyjuk állni 15 percet, majd készítsük el a sózott Toffifee réteget: olvasszuk fel a Toffifee csokit a tejben a sóval, amikor sűrű, folyékony szósszá alakul, azon melegében kenjük rá a csokis réteg tetejére. Várjuk meg míg minden megszilárdul, kb. 2 óra alatt.

torta.jpg

1 komment

Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://csokifold.blog.hu/api/trackback/id/tr756100205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrea Gulyás21 2014.05.06. 19:59:42

Ez az egyik kedvenc sütim! :) Nagyon jó, hogy leírtátok a receptet! :)
süti beállítások módosítása